Notícies

Compartir

Notícies
02/05/2022
 
 
OPTICA FIJA és una empresa pensada per subministrar qualsevol producte que necessiti un professional o aficionat de la imatge, especialitzada a oferir serveis de valor afegit que previnguin o solucionin el dia a dia dels professionals: assegurances de robatori i accident, manteniment d'equips, reparació, substitució d'equips, recompra, serveis de finançament, etc.
 
OPTICA FIJA neix amb l'esperit d'ajudar als amants de la fotografia i de donar suport a la FEDERACIÓ CATALANA de FOTOGRAFIA.
 
Si alguna ENTITAT vol organitzar una jornada fotogràfica sobre posats, retrat, il·luminació, gestió del color o qualsevol altre tema, es pot posar en contacte amb ells (info@opticafija.com) i estaran encantats de col·laborar.
 
 
descarrega't les ofertes per la FCF aquí
17/04/2022
Se celebra el próximo domingo 24 de abril, este día dPhoto'SB como viene siendo habitual año tras año, celebramos este acontecimiento.
 
De 10 a 14 horas en el Barri Ciutat Cooperativa de Sant Boi tendremos instalada una cámara oscura gigante para poder ver el funcionamiento de la luz desde dentro de una cámara. Se hará una pequeña explicación del funcionamiento de las cámaras estenopeicas y los participantes podrán hacer una foto con una cámara libremente por la zona y después podrán revelar su foto en un laboratorio analógico que tendremos instalado.
 
Con esta actividad lo que pretendemos es acercar a los participantes a los orígenes de la fotografía, olvidarnos por un día de todo mecanismo digital o electrónico y usar solamente una lata. Sin visor, sin lente y fabricada totalmente de forma casera.
 
Es una actividad gratuita para todo aquel que quiera participar.
09/04/2022
S’ha incorporat un nou apartat al web de la FCF:
“PUBLICACIONS” on, per començar, s’ha publicat el llibre dels 40 anys de la FCF que, recentment, s’ha enviat a totes les entitats de la FCF i a tots als socis federats que tenen alguna distinció de la FCF
El llibre el podeu veure en línia o també us el podeu descarregar en PDF.
Aquest nou apartat s’anirà ampliant progressivament fins a recollir tots els anuaris publicats des de 2018, a més dels que es vagin publicant en el futur.
Podeu entrar directament a “Publicacions” a:
06/04/2022
El passat dia 2 d’abril de 2022 vam celebrar l’Assemblea General Ordinària a la seu de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans de Sitges.
 
L'assemblea va ser un èxit de participació i es va presentar l'informe de gestió de 2021, l'estat de comptes de 2021 i pressupost de 2022.
 
Després es va renovar la Junta Directiva, deixant els seus càrrecs de la Junta Directiva actual José Antonio Andrés Ferriz, com a President, Joan Elias com a tresorer, Lluís Pérez com a Responsable de Concursos i Miriam Chacón com a Responsable de la Lliga, quedant la nova Junta Directiva, composada per:
 
PRESIDENT i FOTOCAT - Raimon Moreno 
SECRETARI - Javier Checa
VICEPRESIDENT i FOTOCAT - Frederic Garrido
TRESORER – Jordi Argila
LLIGA - Lluís Remolà
JURATS - Carme Mas
DISTINCIONS - Yolanda Luque
FOTOTECA - Josep Maria Casanoves
EXPOSICIONS -  Xavier Rafanell
CONCURSOS - Luis Aracil
PUBLICACIONS - Txema Lacunza
FORMACIÓ - Laura Prego
RELACIONS PÚBLIQUES - Jean Saleilles
 
Actualment estem a punt d’incorporar quatre responsables d’Àrea més, per portar el web, xarxes, canal 50mm TV i el Premi Catalunya. L’equip estarà format per dotze incorporacions noves i cinc membres de l’anterior equip.
 
Ja en el apartat de precs i preguntes, Joan Elias, en aquesta ocasió com a President de l’AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA SANT JUST, va presentar la propera Festa de la Fotografia que es celebrarà el proper 28 de maig.
 
Josep Maria Casanoves va presentar la Fototeca, que en breu la Federació tindrà disponible per a tothom, en aquest moment amb 1500 fotografies.
 
I també es va anunciar el proper FOTOCAT, que es celebrarà els dies 17 i 18 de desembre i que, després de dos anys sense fer-ho físicament, està previst fer-ho presencial.
 
Després vam entrar en un productiu debat amb diferents propostes per part de les entitats presents que van aportar els seus punts de vista.
 
Finalment va arribar l’acte més emotiu de l’assemblea, quan es va nomenar a José Antonio Andrés Ferriz com a President d’Honor per tot el treball que ha fet a la Federació i en concret per aquests últims deu anys com a President, un acte que va emocionar a ell i a tots els presents.
 
Podeu veure unes imatges del desenvolupament de l'assemblea.
17/03/2022
Anunciem una nova edició del FESTIMATGE de Calella. La inauguració de les exposicions tindrà lloc el proper diumenge dia 3 d’abril de 2022 A LES 11:00 a la Fàbrica Llobet de Calella.
Es podran visitar les exposiciones del 3 al 24 d’abril de 2022 a la mateixa Fàbrica Llobet, a l’Antic Ajuntament i pels aparadors de diversos comerços de Calella podreu veure les fotos de la Lliga Social de Foto-Film Calella.
Destaquem les exposicions del nostres socis federats, Jordi Egea Torrent, Joan Mimó, Vicki Planas i Xavier Rigola. També podreu veure l’exposició produida pel Centre d’Exposicions FIAP al CIMIR de Reus, que compta amb els auspicis de la FIAP, “Nilo Blanco” de la fotògrafa argentina Ana María Robles.
Consulteu el programa on trobareu els tallers que fan a l’entorn del Festimatge i les visistes guiades a exposicions.
NO US HO PERDEU!
Podeu trobar més informació a: https://www.festimatge.org/ca/inici/
També us podeu descarregar el programa de Festimatge en PDF al següent enllaç
17/03/2022
Volem felicitar al nostre company TXEMA LACUNZA que ha quedat finalista als SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022.
A aquests importants premis s’han presentat gairebé 2.000.000 de fotografies dividides en deu temes i amb quinze finalistes per cada tema.
Txema Lacunza, amb l’obra que encapçala aquesta notícia, ha estat un dels quinze finalistes de la categoria “Styl Life” on hi havia un total de 170.339 fotografies.
Sens dubte un gran èxit!
Podeu veure totes les obres finalistes a:
12/03/2022
 
 
 
  • 16 de març: La fotografia d'inici del segle XX al franquisme
Amb la participació de Teresa Ferré Panisello, Andrés Antebi Arnó i Josep Maria Solé i Sabaté. 
Moderador: Francesc Canosa, director de La Mira
 
  • 23 de març: La fotografia documental de la democràcia al segle XXI 
Amb la participació de Pilar Aymerich i Puig, Josep Cruanyes Tor i Pablo González Morandi  
Moderadora: Magda Gregori, cap de redacció de La Mira
 
  • 30 de març: De la democràcia fins al segle XXI
Amb la participació de Jordi Borràs Abelló, Roser Vilallonga i Tena i Pepe Baeza Gallur 
Moderadora: Anna Alfaro, redactora de La Mira
 
 
Taller de fotografia amb mòbil
 
 
 
Taller de Cinotípia:
 
12/03/2022
EXPOSICIÓ PER A XESCO BOIX
 
El 21 de juliol del 2024 farà 40 anys que malauradament  Xesco Boix ens va deixar, per aquest motiu, unes noies de Sabadell, juntament amb Òmnium Cultural estem preparant una exposició. Estem buscant material gràfic de tota mena en format vídeo, fotografies, programes d’actuacions que hagués fet pel Vallès Occidental. És per això que si teniu material o sabeu on podem trobar material relacionat amb Xesco Boix agrairem que us poseu en contacte amb Olga Trilla. Telèfon: 699482066
24/02/2022
TORNA LA FESTA DE LA FOTOGRAFIA
Dissabte 28 de maig, a Sant Just Desvern (Barcelona)
Organitza: Agrupació Fotogràfica Sant Just
Una diada especial, plena de fotografia
Concurs reconegut per la FCF
Informació i inscripcions: https://www.afsantjust.com/
Us podeu descarregar el programa:
31/01/2022
Us anunciem i recordem que gracies al conveni entre el Museu d’Història de Catalunya i la Federació Catalana de Fotografia ja podeu gaudir de la promoció 2x1 que es va acordar per a l’exposició temporal d’enguany que acull el Museu d’Història de Catalunya: “Els Català, fotògrafs d’un segle”. Cal mostrar a les taquilles del museu el carnet de la FCF i ja podreu gaudir de la promoció.
 
Recordar també, que en el cas de que vulgueu fer com a grup una visita guiada a l’exposició, el museu disposa d’un servei de reserves per grups. El telèfon de reserves és el 93 225 42 44.
 
Esperem que gaudiu de l’exposició!
 
31/01/2022
Del 9 a l'11 de Març 2022 Fira Montjuic a Barcelona esdevindrà l'epicentre fotogràfic d'Europa amb la gran festa de la fotografia. Adjuntem nota de premsa.
08/12/2021
La Junta Directiva de la Federació Catalana de Fotografia
us desitja un Bon Nadal i un Bon any 2022 amb molta llum
18/11/2021
Si ets Associat de la FCF et pots beneficiar del 25% de
descompte en qualsevol feina que facis amb nosaltres.
Gaudeix de productes especials que estem creant per a
vosaltres a preus tancats.
T’oferim una varietat de suports, formats i acabats de gran
qualitat així com la nostra experiència i el nostre servei.
Contacta amb nosaltres, som EGM: https://egm.es/ca/
07/10/2021
Darrerament la PSA s’ha posat ferma en fer complir les definicions dels temes en els salons internacionals de fotografia. Fins i tot revisen les obres premiades en els salons sota el seu patrocini i envien comentaris a l’organitzador sobre quines fotos no s’haurien d’haver premiat per no respectar les normes establertes a les definicions. Poden arribar a fer anul·lar algun premi ja assignat.
Per això hem cregut convenient fer arribar aquesta informació a tots els implicats en salons internacionals: organitzadors, jurats i, naturalment, participants.
Us transcrivim una nota rebuda recentment de la PSA sobre aquest tema amb una sèrie d’enllaços que il·lustren el que consideren no apte pel tema Viatges.
“Una tendència que veiem en alguns salons internacionals és l’augment de les imatges escèniques/falses als resultats de Photo Travel. La divisió PT ara té una galeria d’imatges escenificades conegudes al lloc web de PSA i hi afegim imatges regularment. https://psa-photo.org/index.php?staged-travel-images  Agrairia que vosaltres i els vostres membres del jurat revisessin aquesta galeria abans de jutjar una secció de PT. Inclou un enllaç a un article d’Etienne Bossot sobre imatges posades en escena i us demano que vosaltres i els vostres membres del jurat, si us plau, consulteu les imatges de l’article. https://www.picsofasia.com/the-library-of-fake-travel-photos-in-asia/  Les imatges falses/escenificades són una àrea molt difícil per als membres del jurat, ja que no sempre és fàcil determinar si una imatge possiblement es podria posar en escena. No obstant això, podem educar-nos i fer-nos més conscients de les àrees a tenir en compte. Feu el possible per mantenir aquest tipus d’imatges fora de PT. Si vosaltres o els jutges sospiteu que es posa en escena una imatge, hauríeu de mantenir-la fora dels premis”
Finalment us adjuntem un PDF amb la guia per a organitzadors i jurats per salons amb tema Viatges reconeguts per la PSA.
Esperem que us sigui d’utilitat i us preguem ho tingueu en compte.
30/09/2021
1 d'octubre i ja comença la 13a Lliga 2021 – 2022. Esperem la teva participació com sempre. En aquesta noticia pots descarregar-te les Bases d’aquesta edició. Participa! Es la teva!
 

Pàgines