Notícies

Compartir

Notícies
07/07/2020
CONFEDERACIÓN ESPAÑOLA DE FOTOGRAFÍA
PREMIOS NACIONALES 2020
 
La Confederación Española de Fotografía ha donat a conèixer els Premis Nacional CEF 2020
 • MECENES:
El jurat han estat les diverses Federacions
Ex aequo a:
 • ANDALUSIA: Ajuntament de Jerez de la Frontera
 • CATALUNYA: Ajuntament de Lloret de Mar
 
 • ENTITAT:
El Jurat han estat les diverses Federacions
 • ANDALUSIA: Agrupación Fotográfica Antequerana, AFA
 
 • FOTÒGRAF
El Jurat ha esta compost per: Cristina Garzone, Eduardo Minte, Isa Ebrahim, Sergey Anisimov i Evren Law
 • CATALUNYA: Jordi Ventura Carbó
 
 • MITJÀ DE DIFUSIÓ:
El Jurat ha estat compost per: Maria Rosa Vila, directora de fotografia de les revistes Descobrir i Experiències (Som, Sàpiens Publicacions); Mónica Lozano, professora de fotografia a l’Escuela de Arte de Murcia y Antonio Cabello, director de la revista Arte Fotográfico.
 • LEVANTINA: PHOTOLARI
 
 • LLIBRE:
El Jurat ha estat: César Martínez-Useros, Director de la Fábrica Editorial
 
 • CATALUNYA: “Ayúdame a mirar” de Tino Soriano
La Federació Catalana de Fotografia felicita a tots els guanyadors y destaca l’èxit obtingut per les candidatures catalanes
 
Adjuntem la nota de premsa de la CEF:
02/07/2020
AFOCER pesenta l'exposició "Vides Confinades" al Centre Cultural de Ripollet com a inauguració de la campaña "Obrim l'Estiu" de l'Ajuntament de Ripollet.
Compartint els espais amb Acció Fotogràfica Ripollet, podreu veure les imatges de fotògrfs i fotografiesque volen mostrar les seves emocions i sentiments que han patit durant aquests darrers mesos a causa de la COVID-19.
Per AFOCER, han participat a l'exposició un total de 18 sòcies i socis per fer la mostra on es podran veure 40 obres.
Adjuntem la informació de l'exposició i dues obres de Rosa M. Navarro i M. Àngeles Benítez.
L'exposició es podrà visitar del 2 de juliol al 26 de setembre de 2020.
 
26/06/2020
 
 
Gabriel Brau presenta el seu nou llibre "La magia del color en la fotografía digital".
Un llibre per començar a veure el color d'una manera diferent, per deixar de fer imatges de colors i crear veritables fotografies en color, on aquest sigui l'autèntic protagonista.
 
El llibre, que ha estat editat per JdeJ editores-Foto Ruta, compta, a més, amb la col·laboració d'Steve McCurry, Martin Parr i Desiré Dolron.
Es posa a la venda el proper 8 de juliol de 2020
 
El llibre està ja disponible en prevenda, a través del web de l'autor, amb exemplars dedicats i signats:
 
La presentació oficial tindrà lloc el proper dia 7 de juliol, a les 19 hores, en un acte online. La participació és gratuita prèvia inscripció a:
 
També hi haurà una presentació presencial a Foto-Cine Mataró el divendres 17 de juliol de 2020 a les 19:00 (vegeu cartell)
03/06/2020
 
Tal com haviem anunciat, el propassat divendres 29 de maig a les 19:00 es va inaugurar oficialment el CANAL 50MM TV.
La primera presentació va anar a càrrec del President de la FCF, José A. Andrés Ferriz, donant la benvinguda a tothom i explicant la motivació que ha empès la creació d'aquest nou mitjà com son les circumstàncies excepcionals que estem vivint, és doncs, una manera de seguir servint als socis i federats a través de nous instruments.
El gruix del programa, però, va ser l'entrevista que el Vicepresident de la FCF, Frederci Garrido, va fer a Jordi Ventura Carbó, Premi Catalunya 2018.
L'entrevista va repassar la trajectòria fotogràfica del Jordi, va recollir l'opinión que tenen d'ell companys i amics del Club Diafragam y finalment bona part de l'entrevista va ser dedicada al Premi Catalunya 2018 on ens va explicar com es va gestar el reportatge que va presentar i es va tancar el programa amb l'audiovisual de l'obra del Jordi que es va fer amb motiu del lliurament del Premi Catalunya 2018.
El programa també va comptar amb una part dedicada al feedback de l'audiència conduida pel Raimon Moreno, responsable d'Imatge de la FCF i Vicepresident de la CEF.
Des de la FCF pensem que aquest nou mitjà nascut, com deiem, en unes circumstàncies excepcionals, servirà també per diversificar els mitjans amb que ens posem a disposició des socis i federats quan tornem a la normalitat.
Els que no hauguéssiu pogut seguir el programa en directe us convidem a que el pugueu seguir en diferit a:
També podeu veure una galeria amb diverses imatges del programa.
 
 
02/06/2020
 
Per tal d'aclarir dubtes i evitar controvèrsies hem cregut convenient crear un nou document amb les definicions de les categories de fotografia.
Volem remarcar que aquest document no preten postular ni ser una llei absoluta sinó més aviat establir uns criteris per unificar les possibles interpretacions divergents que de vegades poden fer els concursant o també els jurats, de les obres a presentar o jutjar, sobretot en  l'àmbit dels concursos organitzats i/o reconeguts per la FCF.
Aquest document el trobareu a:
O també us el podeu descarregar aquí mateix
 
27/05/2020
                                            
Tal com anunciàvem en el Flash 50mm de la satmana passada, recordeu que aquest divendres dia 29 de maig de 2020 a les 19:00 podreu seguir l'entrevista a Jordi Ventura Carbó, Premi Catalunya 2018, per el nou CANAL 50MM TV.
Entreu al web de la FCF i gaudiu de l'entrevista.
No us ho podeu perdre !!!!!!!
Seguiu l'enllaç:
21/05/2020
Us fem avinent que estem treballant per posar en marxa un nou mitjà de comunicació de la FCF amb les entitats, socis federats i públic en general.
Es tracta del nou CANAL 50MM TV.
La presentació d'aquest canal serà el divendres dia 29 de maig de 2020 a les 19:00 amb una entrevista a Jordi Ventura Carbó, Premi Catalunya 2018.
La propera setmana publicarem com podreu connectar a aquest canal per poder veure l'entrevista i, posteriorment, anirem anunciant nous continguts que esperem siguin del vostre interès.
Com sempre, agrairem els vostres suggeriments.
21/05/2020
Us fem avinent que un cop acabada la Lliga i publicats els resultats del mes de maig, aproximadament el dia 25 d'aquest mes, s'obrirà un període fins el 31 de maig, on s'atendran i es resoldran totes aquelles al·legacions que puguin sorgir durant totes les convocatòries de la lliga al correu electrònic info@federaciofotografia.cat
Us recordem que totes les definicions de les categories de la XI Lliga estan recollides a les bases publicades en el seu moment, setembre de 2019.
Si alguna de les fotografies de cada tema no compleixen amb les definicions s'exclouran de la participació en el tema.
Tal com vam anunciar oportunament, per seguretat i degut a l'excepcionalitat del moment per la crisi del COVID19 hem hagut de cance·lar el FOTOCAT 2020 i, per tant, el premis de la lliga es trametran per correu postal.
Podeu veure els detalls a:
07/05/2020
FOTOGRAFIES AL CARRER DURANT L'ESTAT D'ALARMA. SE'N PODEN FER?
La situació excepcional que vivim degut a la crisi sanitària del COVID-19 planteja situacions inèdites fins avui.
D'una banda tenim moltes limitacions en la vida diària i d'altra banda sembla que hi ha un consens generalitzat d'intentar fer una vida el més normal possible dins de l'anormalitat absoluta de la situació actual.
Fotògrafs com som, voler fer fotografies de totes les situacions és la nostra normalitat, però pot ser que ens trobem amb el dubte d'on s'emmarca la nostra afició dins de les activitats que, mica en mica, ens tornen a ser permeses de fer.
Aquest és un dubte que algú de vosaltres ens ha plantejat i per això creiem que és interessant fer extensiu a tothom un artícle de Xatakafoto que intenta aclarir aquest dubte.
Podeu veure l'artícle a l'enllaç següent:
 
 
30/04/2020
 
Us fem avinent que donades les actuals i futures circumstàncies provocades per la pandèmia del COVID-19, hem de cancel·lar el FOTOCAT 2020 que estava previst celebrar a mitjans del proper mes de setembre.
Això no vol dir, però, que la Federació Catalana de Fotografia s’aturi i, per tant, en un format diferent, seguirem fent totes les activitats que giren a l’entorn del FOTOCAT.
Així doncs, us detallem com es desenvoluparan aquestes activitats:
 • 11a LLIGA CATALANA DE FOTOGRAFIA 2019-2020. Es continuarà amb tota normalitat amb els lliuraments i veredictes previstos.
Pel que fa al lliurament de premis, que s’hauria fet en el transcurs del FOTOCAT, es farà la tramesa, al domicili dels guardonats, de les medalles i/o diplomes als que n’hagin estat mereixedors.
 
 • DISTINCIONS DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FOTOGRAFIA. Als fotògrafs que fins a l’anunci de la cancel·lació del FOTOCAT hagin formalitzat la corresponent sol·licitud se’ls donarà l’opció de fer-los-hi arribar el reconeixement amb tramesa a casa o d’ajornar el lliurament per fer-lo en el transcurs del FOTOCAT 2021.
Recordem que les distincions per aquest any es poden demanar fins el dia 10 de juny però, qui les demani a partir d’ara, s’entendrà que vol rebre la distinció aquest any a casa. Qui vulgui ajornar el lliurament al FOTOCAT 2021 haurà de fer la sol·licitud a partir de l’esmentat dia 10 de juny, amb el benentès que aquestes distincions apareixeran en l’Anuari 50mm del 2020 si se’ls hi fa arribar a casa aquest any o al del 2021 si s’ajorna el lliurament al FOTOCAT del proper any.
 
 • XXVI CERTAMEN FOTOGRÀFIC FCF “PREMI CATALUNYA DE FOTOGRAFIA 2019”. El veredicte es farà normalment com estava previst i es publicarà el resultat oportunament i, als deu finalistes que se’ls lliurava el guardó durant FOTOCAT, se’ls trametrà a casa i, pel que fa al guanyador del Premi Catalunya, se li farà el lliurament del seu premi en el transcurs del FOTOCAT 2021.
 
 • ANUARI 50mm 2020. S’editarà, com és habitual, a la tardor i es farà arribat a tots els federats per tramesa postal. Com és costum s’hi publicarà el Premi Catalunya, les Distincions de la FCF dels que hagin volgut rebre-les aquest any a casa seva, les Distincions de la CEF i de la FIAP i els finalistes de la Lliga Catalana de Fotografia.
 
 • 10è CONGRÉS DE JURATS DE FOTOGRAFIA DE CATALUNYA. Actualment estem treballant per poder organitzar el congrés, que s’hauria d’haver celebrat en el transcurs del FOTOCAT 2020, en format virtual. Anirem informant oportunament la data o dates en que tindrà lloc, els ponents que hi intervindran i el format en que es desenvoluparà.
 
Esperem que entengueu que dins de l’excepcionalitat de la situació que ens ha tocat viure intentem seguir desenvolupant totes les activitats habituals de la FCF, adaptant-nos, això sí, a les limitacions que ens imposa aquesta situació totalment inesperada.
No cal dir que esperem els vostres suggeriments i comentaris que, segur, ens ajudaran a treballar amb més encert en pro de les nostres entitats i socis federats i, com no, de la fotografia. Nosaltres no oblidem mai que, al capdavall, la FCF sou tots vosaltres.
 
Cuideu-vos molt i, com sempre diem, i ni que sigui dins de l’excepcionalitat en que vivim, GAUDIM DE LA FOTOGRAFIA.
 
Junta Directiva de la FCF
29/04/2020
La FIAP ha editat recentment un PowerPoint promocional de la seva història y totes les activitats que porta a terme.
Hem fet una traducció al castellà que creiem que pot ser del vostre interès.
Aquí adjuntem una versió en PDF però si us interessa en PowerPoint, en format MP4 o en PDF de més resolució us els poden enviar per WeTransfer.
Ho podeu demanar a info@federaciofotografia.cat
Podeu, també visitar el web https://www.fiap.net/en
El PDF promocional el podeu descarregar aquí:
28/04/2020
Davant dels dubtes i controvèrsies suscitades, sovint, a l'hora de valorar, per part del jurat, o de participar, per part del fotògrafs, la PSA ha editat recentment un document molt gràfic sobre que és admissible o no en el tema de fotografia de viatges.
El document està dirigit a jurats i a organitzadors de salons però creiem que també és interessant que els fotògrafs el coneguin per adaptar més les seves obres en participar en un tema tan controvertit.
Esperem que us sigui útil.
El podeu descarregar aquí:
 
23/04/2020
 
El concurs de la FIAP "WE STAY HOME"  ajorna la data límit de participació.
La nova data límit és el 31 de maig de 2020, així mateix el veredicte serà el 5 de juny de 2020 i els resultats s'anunciaran el 10 de juny de 2020.
Podeu trobar les bases y accés a participar a:
 
23/04/2020
Us recodem que els companys de Foto-Cine Mataró de la UEC, cada setmana penjen dues noves expos confinades al seu web.
Podeu visitar-les a:
23/04/2020
El concurs "Caminos de Hierro" ha ajornat el veredicte a causa de la crisi del cornavirus. Podeu veure les modificacions de les bases a:

Pàgines