SALONS INTERNACIONALS, PSA I EL TEMA VIATGES

Compartir

Notícies » SALONS INTERNACIONALS, PSA I EL TEMA VIATGES
SALONS INTERNACIONALS, PSA I EL TEMA VIATGES
07/10/2021
Darrerament la PSA s’ha posat ferma en fer complir les definicions dels temes en els salons internacionals de fotografia. Fins i tot revisen les obres premiades en els salons sota el seu patrocini i envien comentaris a l’organitzador sobre quines fotos no s’haurien d’haver premiat per no respectar les normes establertes a les definicions. Poden arribar a fer anul·lar algun premi ja assignat.
Per això hem cregut convenient fer arribar aquesta informació a tots els implicats en salons internacionals: organitzadors, jurats i, naturalment, participants.
Us transcrivim una nota rebuda recentment de la PSA sobre aquest tema amb una sèrie d’enllaços que il·lustren el que consideren no apte pel tema Viatges.
“Una tendència que veiem en alguns salons internacionals és l’augment de les imatges escèniques/falses als resultats de Photo Travel. La divisió PT ara té una galeria d’imatges escenificades conegudes al lloc web de PSA i hi afegim imatges regularment. https://psa-photo.org/index.php?staged-travel-images  Agrairia que vosaltres i els vostres membres del jurat revisessin aquesta galeria abans de jutjar una secció de PT. Inclou un enllaç a un article d’Etienne Bossot sobre imatges posades en escena i us demano que vosaltres i els vostres membres del jurat, si us plau, consulteu les imatges de l’article. https://www.picsofasia.com/the-library-of-fake-travel-photos-in-asia/  Les imatges falses/escenificades són una àrea molt difícil per als membres del jurat, ja que no sempre és fàcil determinar si una imatge possiblement es podria posar en escena. No obstant això, podem educar-nos i fer-nos més conscients de les àrees a tenir en compte. Feu el possible per mantenir aquest tipus d’imatges fora de PT. Si vosaltres o els jutges sospiteu que es posa en escena una imatge, hauríeu de mantenir-la fora dels premis”
Finalment us adjuntem un PDF amb la guia per a organitzadors i jurats per salons amb tema Viatges reconeguts per la PSA.
Esperem que us sigui d’utilitat i us preguem ho tingueu en compte.